onsdag 22. mai 2013

Vårens første forglemmegei..

Jeg kom i fare for å nesten å tråkke på den fordi den var så bitterliten. Men den hadde det travelt med å blomstre etter vinterens uendelige snøfall og langdryge mørke. En maiblomst i lyseblått ca 2,5 cm over bakken i 17 grader og sol på en lyseblå himmel. En fryd for det blåtte øye, men lett å overse og tråkke på.

Jeg følte meg lykkelig og takknemlig over å få øye på dette lille under av en markblomst 22. Mai. I et fantastisk vårvær. Helt uten å bli det grann blåøyd...


torsdag 9. mai 2013

Naturens egen strek..

Vi mennesker laget helleristninger ved å hakke tegnene inn i stein for flere tusen år siden. Hver figur tok tid.
I dag tar vi så masse bilder at vi vet snart ikke hvor vi skal lagre dem.

I påsketida var jeg i fjæra å fant disse fine små tegningene som noen sjødyr har laga. Er ikke marinbiolog så jeg vet ikke hva slags dyr som lager slike tegninger. Men jeg likte dem. Kreativt. Spontanuttrykk !

torsdag 2. mai 2013

No e det vår!!

Trammen er snart helt fri for snø og vi har is i isdisken og kaffebønner på kverna! Det er vårstemning og snøen tiner så fort at vi nesten hører det!
etter mitt syn er dette den vakreste og beste delen av året: sol og lys og masse snø til turer i fjell og mark og tørr asfalt til sykkelen og lyse netter: vinteren er over!

Her i Langfjorden rigger vi oss til til 10-årsjubileum med Langfjordrennet 4.mai !